Yes she can!

RUNiversity
Omdat college volgen nog nooit zo leuk was. 

‘Noot van de redactie
Mijn steun en toeverlaat Tesja, rechts op de foto, is de eerste die ik aan je wil voorstellen. Nog voordat je haar ‘eerste echte’ bijdrage aan GirlsLove2Run te zien krijgt.

Maandenlang werkte ik met Tesja aan het vernieuwde GirlsLove2Run. Iedere zaterdagochtend, kater of niet, ontmoetten we elkaar. Tussen het nodige geklets door, werkten we van alles en nog wat uit. Als professioneel copywriter helpt ze me met het bijschaven van mijn posts. Schrijft ze mijn ideeën uit en bedenken we samen concepten voor merken en bedrijven. Sporten? Ja dat doet ze graag, maar ze heeft net als jij en ik ook weleens geen zin.

Ze neemt vanaf nu, samen met een andere girlboss de RUNiversity’s waar. De eerste daarvan krijg je vandaag dus al te lezen. Ik had natuurlijk kunnen doen alsof ik deze post zelf had geschreven, maar daarvoor is de post veel te goed. Give it up for TESJA!’

Girlboss
Een girlboss kan alles. Doet alles. En wil alles. Jij (ja jij girlboss, ik heb het tegen jou) gaat 100% voor je werk of opleiding, hebt een druk sociaal leven en wil tussen de bedrijven door ook nog sporten. Het enige probleem dat jij als girlboss hebt, is dat je niet op twee plekken tegelijk kunt zijn. Daardoor is het af en toe verdomd lastig om ook nog eens een training in te plannen in je overvolle schema. Hoe doe je dat eigenlijk?

Zweetdate (beter goed gejat dan slecht bedacht!)
De kans is groot dat de dagen van je vriendje/vriendinnen voor weken al van minuut tot minuut zijn volgepropt. Werk, vrienden, sporten… Waarom zou je dat laatste niet samen doen? Spreek een vaste dag en tijd af waarop jullie samen trainen. Woon jij in West en zij in Oost? Zoek dan een locatie die voor jullie beide ongeveer halverwege is. En waarom ga je na de zweetdate niet meteen gezellig samen eten?

Work&Run
Hoe sportief zijn jouw collega’s eigenlijk? Hangen ze onderuitgezakt achter hun bureau of zijn ze juist wel te porren voor een rondje hardlopen tijdens de lunchpauze? Vraag gewoon eens rond, voor je het weet heb je je nieuwe hardloopmaatje(s) gevonden. En waarom daag je je collega’s niet uit? Organiseer een battle tussen de verschillende afdelingen, wie kan de meeste meters maken in een maand? Meteen een goed excuus voor jouw onderuitgezakte collega(‘s) om van hun bureaustoel te komen!  Dit is misschien geen goed idee als je geen douches hebt op je werk, verplaats de run dan naar het einde van de dag.

Morgenstond heeft…
Nee, niemand wordt gelukkig van een rinkelende wekker in de vroege ochtend. Toch is voor iedereen die overdag weinig tijd heeft de ochtend run een ideale oplossing. Je voelt hem dus al aankomen… Zet je wekker een half uur eerder en begin je dag goed met een work out. Ik was in het begin ook bepaald geen fan, maar nadat ik merkte hoe rustig het buiten is en hoe ik de rest van de dag wakker en alert ben, ren ik ’s ochtends een stuk vaker. En nu de wintertijd weer is ingegaan, is het ’s ochtends ook al vroeg licht. Kortom: met een ochtend run heb je de ideale omstandigheden voor een perfecte work out te pakken.

Doe een kortere training
Sporten kost nou eenmaal tijd. Omkleden, stretchen, rennen, douchen… dit krijg je niet in een half uurtje voor elkaar. Bespaar tijd door korter maar zwaarder te trainen. Zo profiteer je van een goede training maar ben je minder tijd kwijt. Verplaats je lange(re) training naar het weekend, dan heb je meer tijd en hoef je ook niet steeds op de klok te letten.

Hoe combineer jij als girlboss je drukke leven met je training?

PH: Joyce Bongers

?

Tesja

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent