Young & Younger

Hoe oud was jij toen je begon met hardlopen? En dan bedoel ik niet de verplichte schoolnummers (shuttlerun- of coopertest). Ik stelde mezelf die vraag toen ik onlangs achter een superknappe mama en een klein meisje aanliep in het Vondelpark.

ZweetdateTess_GL2R_prive (5)

Onder de indruk
Ik was aangenaam verrast door dit koppel en kon het dan ook niet laten om ze in het voorbijgaan aan te spreken. ‘Wat gaaf! Jullie rennen gewoon samen.’ Ik zeg er maar niet bij dat dit ook mijn toekomstdroom is. ‘Ja!’ Roept Tess enthousiast uit. ‘Hoe ver ga je lopen?’ vraag ik. ‘Een rondje Vondelpark.’ Ik schat dat ze pas tien is. Als ik haar enkele weken later weer ontmoet in het Vondelpark blijkt ze pas acht jaar te zijn. Ze komt in het begin ietwat verlegen over, maar als ik Bonnie (haar mama) moet geloven is dat over een paar minuten wel anders.

ZweetdateTess_GL2R_website (1)

Poseren like a pro
Na een kleine verkleedsessie begint onze zweetdate. Tess vertelt me enthousiast over haar voorliefde voor sport. ‘Ik hockey drie keer per week en ik zit op paardrijden.’ Ik ben onder de indruk, maar houd me in. ‘Maak je veel goals?’ ‘Ja!’ Ze lijkt trouwens totaal geen moeite te hebben met mijn pace en ook het poseren voor de camera gaat haar bijzonder goed af. ‘Jawel.’ Komt er bescheiden uit.

ZweetdateTess_GL2R_website (5)

Trackrecord
Als ik haar trackrecord wat betreft hardlopen te horen krijg via haar mama ben ik helemaal onder de indruk. ‘Tess is begonnen in 2014. Toen ik na herstel van mijn achillespees blessure het hardlopen weer helemaal from scratch moest opbouwen. Ik meldde mezelf aan bij het beginnersgroepje van Run2Day. Tess wilde ook heel graag meedoen. Na acht weken training was Tess in staat een klein rondje Vondelpark zelfstandig en op tempo goed uit te lopen.

Wedstrijdje?
Daarna wilde ze gelijk aan een wedstrijd meedoen. Inmiddels heeft ze twee keer meegedaan aan de kidsrun van de Amsterdamse marathon (1 keer 3e en 1 keer 5e in de categorie meisjes tot en met acht jaar). Ook deed ze al twee keer mee aan de Vondelparkloop (beide keren 4e geworden). Bij de Olympisch Stadionloop is ze 2e geworden en werd daarbij door een atletiek groep gescout.’ Een indrukwekkende CV op achtjarige leeftijd.

ZweetdateTess_GL2R_website (6)

‘Kijk hem nou!’
Tess en ik rennen ondertussen om een klein grasveldje heen waarop een bootcamp plaatsvindt, als ze een jongeman met blote basterd in haar vizier krijgt. ‘Kijk hem nou!’ zegt ze fluisterend. Ze moet er bij schaterlachen. Haar reactie maakt me aan het lachen en zet me gelijk aan het denken. Als zij door het Vondelpark rent dan merkt ze natuurlijk hele andere dingen op dan ik. Was ik nog maar acht! Dan kon ik door haar ogen meekijken naar een prachtige wereld. Waarop je nog bezig bent met de dingen die er echt toe doen in het leven. Je ouders, vrienden, sporten, leren en je volgende playdate.

ZweetdateTess_GL2R_website (4)

Nieuwe BFF
Ik heb er na deze zweetdate een nieuwe hardloopvriendin bij, die me op de één of andere manier heel vrolijk maakt. Tess en Bonnie bedankt voor deze leuke zweetdate. Ik heb genoten.

Ik wil natuurlijk nog steeds weten hoe jij was toen je begon met hardlopen! So tell me in the comments.

?

Francien 

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent