2 Zweetdate | Bridge the gap

Met een gevoelstemperatuur van -15 is het toch best lastig om je runningshoes aan te trekken. Maar dat is wel wat ik gisteren deed! Het was mijn eerste run in vij weken. En eigenlijk kwam deze run nog net even iets te vroeg. Maar ik kon mijn vriend Adam uit Hong Kong natuurlijk niet in de kou laten staan. Ik nodigde hem uit om een rondje te rennen door het Vondelpark. Het liefst een heel klein rondje, want was het kkkkkoud! En net als ik kon Adam ook ietsje minder goed en ver rennen dan normaal in verband met een injury! (NOTE: een liggende foto staat zo mooi)

Ik vroeg Adam waarom hij in Nederland was. Adam is al meer dan acht maanden aan het rondreizen door Europa en daar hoort natuurlijk ook Amsterdam bij. Toen ik vrijdag een Facebookberichtje aan me voorbij zag komen waarin stond dat hij gearriveerd was reageerde ik direct ‘Tomorrowmorning 10:00AM main entrance Vondelpark.’ Niet wetende dat hij behoorlijk moe was van zijn trip. Hij namelijk vanuit Barcelona, via Parijs naar Nederland gelift!

De volgende ochtend fietse ik (oké ik zat achterop) door het Vondelpark richting de main entrance. Terwijl ik een groepje renners inhaalde met alleen maar vrouwen, zag ik daar in één keer Adam tussen rennen. Ik sprong van de fiets af en tikte hem aan. We maakten snel wat foto’s en toen kon onze run van start gaan.

Hij vertelde me over de ins en outs van het liften, de marathons waaraan hij al had deelgenomen. Maar wat vooral opviel is dat hij in iedere stad bij een vriend of vriendin verbleef die hij had ontmoet op één van zijn reizen. Het is toch te gek dat je de hele wereld over kunt gaan en dan terecht kunt bij je vrienden? In den beginne zouden we eerst alleen een rondje rennen door het Vondelpark, maar uiteindelijk besloot ik toch ook dat het mijn plicht was om hem de highlights van Amsterdam te laten zien!

Ik liet zien hoe hij het gemakkelijkst door Amsterdam kon reizen, zonder ov-chipkaart. Tram 5 mist namelijk de controle post achterin de tram. Dus niemand die merkt of je wel of niet incheckt. Laat ik voorop stellen dat ik altijd netjes incheck maar dat iemand met een budget beter op deze manier kan reizen. We stapten uit op de Dam en liepen natuurlijk hoe kan het ook anders richting de Wallen! Na twee straatjes dames van lichte zede te moeten aanschouwen vond ik het wel weer genoeg geweest. Ik snap dat mannelijke toeristen dat heel leuk vinden. Ikzelf vind het iets minder prettig om meisjes van mijn eigen leeftijd of jonger te moeten aanschouwen op deze manier. De coffeeshop liet ik achterwege, dat mag hij doen met zijn mannelijke vrienden.

Om half twee verlieten we samen het centrum van Amsterdam om af te reizen naar het prachtige Oud-West. Daar scheidde onze wegen, maar wie weet ga ik ooit een keer naar Hong Kong… En dan weet ik al wie mij de stad gaat laten zien!

Have a lovely Sunday!

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent