Francien: stroopwafels & supplementen

Francien gaat in gesprek met beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen om erachter te komen hoe zij op een voorsprong komen.

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan op reis en nemen mee…
Ik ga op reis en neem mee… “Stroopwafels en supplementen” zegt beachvolleyballer Alexander Brouwer. Hij en zijn partner Robert Meeuwsen (29) kwamen na de Olympische Spelen in Rio terug met een nagenoeg lege koffer, maar met een bronzen Olympische plak op zak. En onlangs pakten beide heren nog een bronzen plak op het EK Beachvolleybal.

Stroopwafels
Terug naar die stroopwafels. “Dat is echt mijn guilty pleasure. Waar ik ook ben, ze zijn van de partij. Als Robert dat weet, zijn ze binnen no time op. Daarom verstop ik ze altijd. Ik kan namelijk prima zijn met mijn stroopwafels. Robert niet. Die eet ze per direct op. Maar juist door ze te bewaren en ze er pas bij te pakken als het er echt toe doet snap je de waarde van stroopwafels.”

Supplementen
En hoe zit het dan met die supplementen? “Omdat we vaak voor langere tijd op reis gaan, zijn onze koffers voor de helft gevuld met Plantina producten. Probiotica is voor ons heel belangrijk om ervoor te zorgen dat onze darmflora niet verstoord wordt. Dit gebeurt overigens heel makkelijk, vanwege de telkens wisselende omgevingen, stress en bij onvoldoende ontspanning/rust. Probiotica bestrijdt deze invloeden.Wat ervoor zorgt dat darmflora ondanks deze perikelen op peil blijft, want hoe beter deze is, des te gemakkelijker werkt de vertering en de stoelgang.”

Pro-actief herstellen
“We trainen gemiddeld genomen 11 tot 12 keer per week en zijn alleen op zondag vrij. We hebben iedere dag sessies van twee uur, eentje zonder bal, denk aan krachttraining en conditietraining. En natuurlijk eentje met bal. Omdat we veel van ons lichaam vragen is het van belang dat we binnen 30 minuten na een dergelijke training 30 gram eiwit binnenkrijgen. Zodat onze spieren zo snel mogelijk kunnen herstellen en onze spieropbouw wordt gestimuleerd.”

Goud waard
Inmiddels zijn de heren zeven jaar onderweg en nu pas durven en kunnen ze uitspreken dat ze voor goud gaan in Tokio. Toen wij net begonnen was het niet realistisch om te zeggen. Laat staan de kleur van een Olympische plak. Dat was toen gewoon niet haalbaar en heeft geen tot weinig waarde. Nu kunnen we realistisch gezien zeggen dat we voor goud gaan. De weg ernaartoe is niet gemakkelijk, maar we stellen haalbare doelen, met als belangrijkste doel goud! En ook dan gaan de stroopwafels weer mee!” Voegt Alexander eraan toe.  

__________

Zelf een voorsprong pakken?
Girls Love 2 Run Productions & Creators of Health hebben in opdracht van Plantina een guide geproduceerd die je wegwijs maakt in de wereld van gezond eten, bewegen en supplementen. Deze guide kun je hier gratis downloaden!

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Plantina
Deze blog is in samenwerking met Plantina, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer.

Fotografie
Deze foto is gemaakt door sportfotograaf Bram Berkien.

Recent