Drie meest gemaakte fouten

Bij de (online) aanschaf van hardloopschoenen.

Wij, en jij waarschijnlijk ook, zijn gek op sportschoenen. Hoewel de zoektocht naar het perfecte paar altijd wat voeten in de aarde heeft, is de euforie des te groter als het juiste schoeisel binnen is. Dit stukje geluk heeft veel gelijkenissen met een runners-high. Daarom geven wij als running-experts én schoenenliefhebbers graag advies, zodat jij het beste paar hardloopschoenen zult vinden. Laten we eerst eens beginnen met de meest gemaakte fouten bij het aanschaffen van hardloopschoenen.

Een verkeerde schoenmaat aannemen
Kun je bij schoenen voor dagelijks gebruik nog wel eens op de blaren lopen, bij hardloopschoenen kun je echt niet voor een maatje te groot of te klein gaan. Wanneer je druk op je hele voet voelt, is de schoen te klein. Wanneer de druk vooral op je wreef zit, kun je proberen de veters op een andere manier te strikken. Pas de hardloopschoenen ook altijd met het paar -vaak dikkere- sportsokken dat je ook draagt tijdens het rennen. Wanneer het niet past; accepteer het feit dat jouw maat er niet is en voorkom dat het niet-passende paar achter in de schoenenkast belandt.

Laat je niet verleiden door de looks
van een hardloopschoen. There is more that meets the eye! Heeft dat ene paar wel de ultieme kleurencombinatie, een ultra coole zool of blitse veters, maar passen ze bijvoorbeeld qua pronatie helemaal niet bij jouw voet? Doe jezelf niet tekort en ga voor een paar dat helemaal perfect is.

Je nieuwe hardloopschoenen ’s ochtends passen
Wanneer je hardloopschoenen binnen zijn gekomen, probeer ze dan ’s avonds aan. Gedurende de dag zwellen je voeten op, waardoor je ’s avonds een betere indiciatie krijgt van de pasvorm van de schoenen. Ook tijdens het hardlopen zullen je voeten uitzetten, waardoor een beetje ruimte in de schoenen gewenst is.

Nu weet je hoe het niet moet is het belangrijk om te bepalen wat voor soort schoen je nodig hebt ivm pronatie. In samenwerking met Zalando hebben we daarom een guide gemaakt die je ondersteunt bij de aanschaf van hardloopschoenen (online). Kijk en lees je mee?
__________

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Zalando 
Deze blog is in samenwerking met Zalando, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer.

Recent