Francien: Thai Sweet Chillie & Tony’s Chocolonely

Francien gaat in gesprek met dé schaatsgebroeders Ronald en Michel Mulder om erachter te komen hoe zij op een voorsprong komen.

De gebroeders Ronald (31) en Michel Mulder (31) zijn inmiddels een gevestigde orde in de schaatswereld en maken om die reden onderdeel uit van de Plantina schaatsploeg. Momenteel strijden beide heren voor een plek in de Olympische afvaardiging richting de winterspelen in 2018. De tien tickets daarvoor worden binnenkort verdeeld tijdens het WK kwalificatietoernooi in Heerenveen.

One chance
‘We hebben inderdaad maar één kans om te laten zien waar we toe in staat zijn, maar dat heb je bij de Olympische Spelen ook denken we dan maar. Iedereen staat op de dag van de kwalificatie op nul. Het is dus belangrijk dat we zo fit mogelijk aan de start verschijnen en daar helpt Plantina ons bij. Afhankelijk van de trainingsperiode passen we onze voedings- en suppletie behoefte aan. Momenteel hebben we te maken met intensieve trainingen waarbij je heel veel vraagt van het lichaam en dat zorgt ervoor dat onze spieren snel(ler) vermoeid raken en dat de kramp er gemakkelijker inschiet dan normaal. Dan is magnesium echt een uitkomst. Vitamine C helpt tegen de moeheid en geeft ons een extra boost als we ons lichamelijk iets minder voelen. We slikken Vitamine D, dat is van belang bij een goede botopbouw, en werkt tegen spierkrampen en botontkalking.. En wist je dat je enkel ijzer kunt opnemen als je vitamine B12 binnenkrijgt? Vitamine B12 is trouwens nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. En die bloedcellen zijn nodig om het zuurstof in je bloed te vervoeren. En tevens is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel.”

Een gemiddelde trainingsdag
Nieuwsgierig hoe een dag in het leven van beide heren eruit ziet tijdens een intensieve trainingsperiode? “Vanochtend zijn we om 08:00 uur opgestaan. De training begint meestal rond 10:00 uur. Dan train je 1,5-2 uur. Dan ga je even lunchen en dan rust je even uit – of als het echt zwaar is ga je nog even op bed liggen. En vanmiddag om 16:00 uur pak je de tweede training. Als je klaar bent is het etenstijd. ‘Normaal gesproken trainen we 11 keer in de week. Twee keer per dag, één rust middag en één rustdag. Dus vaak zondag niks. Je begrijpt dat supplementen ons pro-actief in staat stellen om deze trainingen aan te kunnen en vol te houden.”

Voeding van essentieel belang
Voeding is voor de heren eveneens van essentieel belang. Hoe zit dat dan? “We houden altijd rekening  met ons eten. We beginnen met een goed ontbijt, muesli of dat soort dingen. En ’s middags nemen we vaak koolhydraten, denk aan een pastaatje of rijst. ’s Avonds een beetje groente en vlees. Niet dan pas de grote maaltijd nemen, want die maaltijd hebben we nodig om onze middagtraining te voltooien. En guilty pleasures zijn er natuurlijk ook! “Thai Sweet Chilli van Lays..Die is lekker!’ en Tony’s Chocolonely ook. Vooral die met zeezout!”

Olympische Spelen in 2018
Hopelijk zie je beide heren terug op de Spelen van 2018, want aan de voorbereiding kan het in ieder geval niet liggen!
__________

Zelf een voorsprong pakken?
Girls Love 2 Run Productions & Creators of Health hebben in opdracht van Plantina een guide geproduceerd die je wegwijs maakt in de wereld van gezond eten, bewegen en supplementen. Deze guide kun je hier gratis downloaden!

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Plantina
Deze blog is in samenwerking met Plantina, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer.

Fotografie
Deze foto is gemaakt door sportfotograaf Bram Berkien.

Recent