Borsten in balans

Allemaal leuk en aardig dat je je running outfits baseert op wat anderen zien als je langs ze rent, maar denk je ook wel eens aan wat je eronder draagt?
Zeker voor hardlopen is het de moeite waard om stil te staan bij je ondergoed en dan met name je borsten: ze draaien overuren als je ze niet goed ondersteunt om over verkeerde onderbroekjes die schuren op plekken waarvan je niet wist dat je ze had nog maar te zwijgen. Maar don’t worry, hieronder hebben we alle sports bra essentials voor je op een rijtje gezet.

Borsten in balans
Laat je ladies niet teveel in het rond bungelen tijdens je run! Pak ze gewoon in, in deze lekker zittende sport high support bh! Deze high performance-sportbeha met discrete binnenlaag beschikt over zachte stretchstof en inzet van mesh om je huid droog te houden. Met volledig verstelbare en gestoffeerde bandjes die zowel recht als kruislings kunnen worden gedragen. Hoe handig is dat?

Ondersteuning is key
Tijdens het hardlopen leggen je borsten zo’n tachtig meter per gelopen kilometer af. Goede ondersteuning is daarom key! Het dragen van een verkeerde sportbeha tijdens het sporten kan resulteren in nek- en rugpijn en schade aan het bindweefsel in de borst. Deze schade is onomkeerbaar. Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 3 vrouwelijke marathonlopers pijn in de borsten ondervindt. 25% van de vrouwen stopt weleens eerder met sporten vanwege borstpijn.

Go-to-bra
Dit is mijn go-to sport bh voor als ik off road ga (en dat doe ik, Francien, tegenwoordig vaker dan je denkt of ziet)! Voorzien van geperforeerde – ik heb er dus gaatjes ingemaakt met een perforator, zodat de – pads ook naar adem kunnen happen als ze dreigen te verdrinken in mijn zweet. Tevens blijven mijn stijve tepels onzichtbaar voor toeschouwers. De clipsluiting zorgt ervoor dat ik mijn bra gemakkelijk uitkrijg. De buitenlaag is voorzien van een ritssluiting voor extra compressie (zitten ze nog steviger), ademend rugstuk (dag warmtebultjes) en verstelbare gestoffeerde bandjes.

De juiste bra voor de juiste sport
Naast een sports bra met de juist omtrek en cupmaat
, is er nog een derde factor van belang. De mate van ondersteuning die een sportbeha biedt is belangrijk, en verschilt per sportactiviteit. De meest voorkomende fout die ik, Joyce en wellicht jij ook maakt is het kiezen een verkeerde stijl sportbeha voor de sport die men doet. Bij hardlopen heb je bijvoorbeeld een zeer ondersteunende beha met compressie en inkapseling nodig, of je nu cup A of E hebt. En een beha die geschikt is voor yoga, is niet voldoende voor soul cycle.

Laat je adviseren
Genoeg ‘stof’ tot nadenken dachten wij zo! We zijn benieuwd of je één van de bovenstaande tips ter harte gaat nemen bij de aanschaf van je eerst volgende sports bra. Wij zoeken die van ons meestal uit bij Runnersworld, omdat we dan worden bijgestaan door experts die zorgen voor de perfecte fit. En blijkt de sports bra bij nader inzien toch niet lekker te zitten, dan zijn ze ook zo coulant om je alsnog aan de juiste fit te helpen.


_________

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Runnersworld 
Deze blog is in samenwerking met Runnersworld, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer.

Recent