Ik ga op reis en neem mee…

Wij vertrekken op 19 oktober tezamen met onze partner in crime Loopreizen richting IJsland om aldaar de Reykajavik Autumn (Half) Marathon te lopen.

Lees snel verder om te zien welke voorbereidingen wij hiervoor treffen!

Vaak heb je wel een idee wat je kunt verwachten van je vakantiebestemming. Dit gaat voor mij bij IJsland totaal niet op. En voor Joyce ook niet. Waardoor we nog niet zo goed weten wat mee te nemen… Wij hebben bij Loopreizen duidelijk aangegeven dat we een groot deel van de reis zelf willen invullen. Die ruimte is er. Alleen hoe deze in te vullen als je geen idee hebt? Dan schakel je je volgers in. Jullie kwamen massaal met tips ter voorbereiding op onze reis. En het internet vertelde ons ook het één en ander. Wel zo handig om dit met jou te delen!

1. WOW-air
Loopreizen heeft WOW-air als één van haar vliegpartners. WOW-air heeft in Nederland naam gekregen vanwege de goedkope vluchten naar Amerika (New York). Met haar opvallende roze verschijning past ze heel goed bij Girls Love 2 Run’s nieuwe uitstraling. En laten dat nou net de twee bestemmingen zijn die ik bezoek! Veel reizigers gebruiken IJsland als stop-over opweg naar Amerika. In principe hoef je dan maar 1 retour ticket te boeken en zo pak je beide landen mee! Een stop-over van vier dagen kan dus geen kwaad!

2. Auto huren
Op We Are Travellers vond ik de gouden tip voor het huren van een auto. Ze geven aan dat Europcar en Sunny Cars de twee voornaamste autoverhuur bedrijven zijn op IJsland. Wij willen natuurlijk een auto waarbij alle mogelijke verzekeringen inbegrepen zijn, want je weet maar nooit! En bij beide partijen is dit het geval. Let erop dat je zeker in de wintermaanden kiest voor een auto met winterbanden vanwege de (onverwachte) sneeuwbuien. Wij zullen hiervoor kiezen! Ook al in het bij ons nog herfst, maar je weet maar nooit. Je vraagt je misschien af waarom wij een auto willen huren? Nou wij gaan opzoek naar het Noorderlicht, warmtebronnen, vulkanen én gletsjers. Zodat we je nadien nog beter kunnen vertellen what to do, where to run and where to stay!

3. Loopreizen
Hardlopers opgelet! Als je kijkt naar de bestemming Reykjavik op de website van Loopreizen, dan kom je in eerste instantie de (halve) marathon tegen die op 18 augustus 2018 plaatsvindt. Toen we aangaven dat we hier wilden lopen waren we net diens voorganger gepasseerd. Maar het Loopreizen team kwam direct met een oplossing/vervanger! Namelijk de Reykajavik Autumn (Half) Marathon. Die plaatsvindt op 21 oktober aanstaande. Nog geen dag later waren de vluchten gereserveerd en datzelfde gold voor het hotel. Indien het arrangement waar je naar opzoek bent vanwege een race in eerste instantie niet zichtbaar is op de website kunnen ze het alsnog regelen. Dat zorgt ervoor dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zelfs als ik, Francien, wil lopen op Antarctica kunnen ze dat regelen, zolang er maar een race is!

4. Neem je eigen eten en drinken mee
Overal waar we kijken zien we dat IJsland vrij duur is als het gaat om eten. Het is daarom aan te raden om aldaar de supermarkt in te duiken en je lunch/avondeten te scoren. Op We Are Travellers lezen we namelijk dat je voor een koffie en een stuk taart al snel rond de €15 kwijt bent. Dat vinden we iets teveel van het goede. Ze geven daarom als tip mee, dat indien je met meer dan alleen handbagage reist, je in je gewone koffer vanuit Nederland ook al het nodige eten en drinken kunt meenemen. Dus je begrijpt dat wij liga’s, crackers, noodles en aanmaak soepjes meenemen! We blijven toch Nederlanders he ;-). Fijn dat we daarom tot 23 kilo mogen meenemen!

5. Wat trek je aan?
Als je gaat hardlopen in IJsland dien je, afhankelijk van het seizoen, te kijken welke kledij het meest geschikt is. Wij komen er in de herfst en dan is het er ongeveer vier graden Celsius. Best koud, maar nog wel goed te doen. Dus ik neem goed gevoerde hardloopkleding mee, die ietwat steviger aanvoelt. Niet perse thermo ondergoed, maar wel een dikkere tight en ik trek een top met daarover een longsleeve aan en een windrunner die mij beschermt tegen de wind en regen. En die ik, indien ik het tijdens het lopen te heet krijg, gemakkelijk uit kan doen en om mijn middel kan knopen.

Naast sportkleding nemen we natuurlijk ook onze winterjassen, handschoenen en wandelschoenen mee!

6. Wat moet je gezien hebben?
Het Noorderlicht is het best zichtbaar in september en maart, maar we verwachten in oktober ook nog een goede kans te hebben! Dus die voert ons lijstje aan. Maar de Reykjadlur Valley, slechts 20 minuten rijden van Reykjavik, trekt ons ook wel! ‘De hike naar de rivier toe is best pittig, maar echt prachtig en de beloning: zwemmen in een warme rivier is echt geweldig.’ Als we @jdth.d moeten geloven. Myvatn Nature Baths zien we ook overal voorbij komen! Dus naast onze hardloopkleding nemen ook we de nodige bikini’s mee om plaats te nemen in de vele warmwater bronnen.

Veel highlights in IJsland vragen om een toegangsticket waarvoor je best veel betaald, maar wie slim is grijpt een local bij de arm en vraagt waar soortgelijke activiteiten voor gratis of een fractie van de prijs te bezoeken zijn. En geheid dat dat je heel veel euro’s bespaart!

7. Wat kost dat?
Dat vinden wij een hele goede vraag. Als je het arrangement bij Loopreizen afneemt, dan betaal je als deelnemer aan de (halve) marathon €895,00 en als supporter €850,00. Wat krijg je daar dan voor?

Inclusief
Retourvlucht Amsterdam-Reykjavik v.v. met WOW-air of Icelandair
Alle luchthavenbelastingen
23kg ruimbagage
4 overnachtingen in CenterHotel Klopp
Dagelijks ontbijtbuffet (JEUJ!)
Startbewijs voor de Reykajavik Autumn (Half) Marathon (indien je deelnemer bent)

Exclusief
Reis verzekering
Calamiteitenfonds a 2,50
Huurauto voor vier tot zes dagen kost ongeveer €300,00 euro bij Sunny Cars. (Wij blijven iets langer, zodat we dus ook nog meer van het land zelf kunnen zien, ook dat is geen probleem voor Loopreizen, indien je dit duidelijk van te voren aangeeft, je betaalt dan enkel een meerprijs voor je extra overnachting(en)
Voor een volle tank ben je tussen €65,00 ongeveer

Na onze trip hopen we je nog veel meer te vertellen over IJsland, hoe je het best voor te bereiden op de reis en waar je naar onze mening geweest moet zijn. Heb je intussen nog aanvullingen op deze tips! Laat het ons dan weten via onze social kanalen!

Ga je ook mee?
BTW er komt een challenge aan, want je denkt toch niet dat wij als enige op reis gaan met Loopreizen?! Snel meer hierover!

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Loopreizen
Deze blog is in samenwerking met Loopreizen, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer. #GirlsLove2RunxLoopreizen #warmlopenmetgl2r

Recent