Mooiweerloopster

Vandaag vertel ik je alles over de laatste loodjes richting Reykjavik & New York.

Mooiweerloopster
De dagen worden korter, maar op dit moment wel veel zonniger. En dat laatste doet mij dan weer goed. Het maakt het trainen zelfs een stuk prettiger. De afgelopen weken heb ik mij in stilte voorbereid op hetgeen dat komen gaat.

De wil om te presteren
De druk om te presteren neemt toe, maar de wil om te presteren eveneens. Ik maak gretig gebruik van de loopgroep op de zaterdagochtend, omdat ik in groepsverband word uitgedaagd. Op de momenten dat de groep er niet is, maak ik gebruik van hardloopvrienden. Zoals afgelopen weekend. Ik heb nogal een probleem met het lopen van nieuwe wegen in mijn eentje. Daarom loop ik het liefst altijd op dezelfde stukken. Op zich niets mis mee, maar het is toch heel fijn om nieuwe stukjes te ontdekken. Het voordeel van mijn looppartner afgelopen zaterdag was niet alleen het ontdekken van nieuwe routes, maar ook zijn looptempo was buitengewoon aanstekelijk. Wel een brug te ver, want ik loop geen 13 kilometer per uur en dat kilometers lang. Ik loop het liefst rond de tien kilometer per uur. Dus toen ik aangaf dat ik een beroep wilde doen op zijn tempo moest ik na één kilometer al overgaan tot staken.

Intervallen
Waarop ik in overleg met Rick besloot om voor een intervalsessie te gaan. Waarbij we herhaaldelijk op onze eigen tempo vijf minuten hard gingen om vervolgens twee minuten rustig aan te lopen en dat te herhalen. Telkens als de vijf minuten voorbij waren moest de snelste de langzaamste ophalen. Heel handig, als je te maken hebt met een groot verschil in tempo en toch sort of samen wilt trainen. Ondertussen liet Rick me allemaal mooie plekken in de omgeving van Utrecht zien én volgden er in rust stand de nodige foto sessies, want de omgeving was zo mooi! Op zulke momenten vind ik hardlopen echt het fijnste wat er is. Ik had het wel zwaar. Waardoor ik af en toe iets te lang op een laag tempo liep, maar ook dat was niet erg.

Sportschool
Inmiddels sta ik bijna iedere dag in de sportschool. Vergeet ik telkens mijn handdoek (en dus gebruik ik mijn shirt als handdoek) én oortjes (dus kijk ik naar MTV, want dan kan ik toch tv kijken en dankzij de ondertiteling lezen wat er gezegd wordt). Wat ik in de sportschool doe? Mezelf sterker maken. Lopen kan ik wel, maar mijn benen en rug heb ik ook keihard nodig in IJsland in New York.

Ga je ook mee?
BTW de challenge komt er bijna aan, want je denkt toch niet dat wij als enige op reis gaan met Loopreizen?! Donderdag meer hierover!

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Runnersworld 
Deze blog is in samenwerking met Runnersworld, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer. #komjezelftegen

Recent